Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει ένα love food: Λαχταριστή Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά & καπνιστό τυρί
Το αγαπημένο σνακ των Ιταλών-και όχι μόνο- με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως ακριβώς την φτιάχνουν οι ναπολιτάνοι, απογειώνεται με την προσθήκη καπνιστού τυριού και επιλεγμένων λαχανικών.
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι
25γρ. μαγιά μπίρας
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χλιαρό
νερό (όσο πάρει)
Για τη σάλτσα
300γρ. ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
3 σπαράγγια, σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο τις κορυφές
5 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε λεπτός φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
φύλλα φρέσκου βασιλικού
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τη μαγιά σε 4-5 κουτ. σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά. Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι. Ανακατεύετε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε ένα μέρος από το αλεύρι. Ζυμώνετε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δυο- τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη.
Βήμα 2
Την πλάθετε σε μπάλα, και την αφήνετε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό ώσπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλετε και ανοίγετε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στο μούλτι τις ντομάτες με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 4
Απλώνετε στη ζύμη λίγη σάλτσα, την ανάλογη ντομάτα σε φέτες, τα υπόλοιπα λαχανικά και το τυρί. Αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τη βγάζετε, προσθέτετε το λάδι τρούφας και ψήνετε 3 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και λίγη ρίγανη και σερβίρετε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr