Λαχταριστές παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα για ένα δροσερό μεσημεριανό
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για περίπου μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη ρόκα, τη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, το θυμάρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Υλικά
1 πακέτο παπαρδέλες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
30 ml κρασί λευκό ή ροζέ
100 γρ. ρόκα, χοντροκομμένη
150 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, θρυμματισμένα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr