O Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει καταπληκτικά ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και τόνο

Μια συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα ζυμαρικά σας.

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
  • 400γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 10γρ. κάππαρη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού, του άνηθου και του βασιλικού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τα φρέσκα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύετε για πολύ λίγο. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Πασπαλίζετε με λίγα ακόμη μυρωδικά και σερβίρετε.

 

Who is whο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr