Μους καραμέλα με γάλα ζαχαρούχο από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους καραμέλα
225 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
60 γρ. κρόκους αυγών
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ασπράδια αυγών
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους καραμέλα
Βυθίζουμε τη κλειστή κονσέρβα του ζαχαρούχου γάλακτος σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες. Κρυώνουμε ελαφρώς πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε μια μπασίνα και, αν χρειάζεται, το ζεσταίνουμε ώστε να φτάσει τους 40 C.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο γάλα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με 15 γρ. ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς με το χέρι μέχρι να πήξει το μείγμα, να πάρει ξανθό χρώμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τουλάχιστον τους 70 C.

Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Στο μεταξύ χτυπάμε σε ελβετική μαρέγκα τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.

Ενσωματώνουμε στο καραμελωμένο γάλα το μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια τη μαρέγκα και στο τέλος τη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr