Η Γαλλία πιο φιλική - Η Γερμανία πιο κοφτή στις απόψεις τους για την λύση: Δείτε τις διαφορές

Η Γαλλία και η Γερμανία βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία την επίλυση του  Ελληνικού ζητήματος , η οποία και έγινε εμφανής  στην τετραμερή που πραγματοποιήθηκε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και στην οποία συμμετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Αν. Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ζ. - Κλ. Γιούνκερ . 

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά  Ολάντ προέκρινε τη λύση στην οποία συμφωνούσε και η ελληνική πλευρά, για ένα fast - track πρόγραμμα-γέφυρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και κατόπιν να ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις για τη μεγάλη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει δανειοδότηση και πρόγραμμα για την Ελλάδα για χρονικό διάστημα από 18-24 μήνες. 
 

Στο ίδιο μήκος κύματος  ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι που  κινούνταν στο πλαίσιο των απόψεων του Γάλλου προέδρου και για τον λόγο αυτό σε δηλώσεις του επέμεινε στην ανάγκη πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης.

Στον αντίποδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα  Μέρκελ εισηγήθηκε βραχυπρόθεσμη λύση μέχρι τα τέλη του μήνα για άμεση χρηματοδότηση με την υποχρέωση ανάληψης μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να χορηγηθεί νέο δάνειο και προφανή στόχο την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων με το τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, η γερμανική πλευρά εισηγήθηκε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η διαφορά της γαλλικής και της γερμανικής θέσεων , επικεντρώνεται στα εξής τρία σημεία:Α στον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Β στο περιεχόμενο της βραχυπρόθεσμης συμφωνίας και Γ στο χρονικό διάστημα των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr