Vintage Story : Όταν το 1954 η Σοφία Λόρεν έψηνε πίτσα -λουκούμι! Ιδού η δική της αυθεντική συνταγή

Ποιός θα το πίστευε ότι ένας από τους πρώτους ρόλους που καθιέρωσαν την Σοφία Λόρεν ως σταρ και εκπρόσωπο του σινεμά της Ιταλίας του και της μεσογειακής ομορφιάς ήταν αυτός της ψήστη  πίτσας.

Τίτλος της ταινίας: Loro di Napoli 

Ας την δούμε σε φωτογραφίες να φτιάχνει το κατεξοχήν λατρεμένο νόστιμο φαγητό της Ιταλίας αλλά και σε σκηνές από την ταινία του 1954 

 

Η αυθεντική συνταγή της Σοφίας Λόρεν γιά πίτσα Ναπολιτάνα : 

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 1 ¼ κούπας χλιαρό νερό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κούπα έτοιμη σάλτσα μαρινάρα, ή ψιλοκομμένες, φρέσκιες ντομάτες
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλλα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 60 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιλέτα αντσούγιας ή πολύ λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καταρχάς ετοιμάστε την ζύμη:

  • Διαλύστε την μαγιά στο νερό και αφήστε την για 5 λεπτά να αφρίσει.
  • Σε καθαρή επιφάνεια, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργήστε, στο κέντρο του, ένα κενό, στο οποίο θα ρίξετε την μαγιά.
  • Αναμείξτε καλά το μείγμα, μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο, και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό.
  • Βάλτε το ζυμάρι σε ένα μπολ, που έχετε αλείψει με λάδι, σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει, από μία έως τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.

  • Μόλις περάσει ο χρόνος, και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ανοίξτε την σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε την σε ταψάκι που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλήσει με σιμιγδάλι.
  • Απλώστε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας και, στην συνέχεια, την μοτσαρέλα, τις αντσούγιες και τα άλλα υλικά της γαρνιτούρας.
  • Ψήστε, σε ζεστό φούρνο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να έχει ξεροψηθεί και το τυρί να έχει λιώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr