Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο από τον μετρ των θαλασσινών: Γαριδομακαρονάδα του Λ. Λαζάρου
Η τέλεια συνταγή για γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου! Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σου ή τους καλεσμένους σου και γίνεται πολύ εύκολα.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι - πιπέρι
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμό λαχανικών
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο
Βήμα 3
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και μαϊντανό
Βήμα 4
Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών
Βήμα 5
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 6
Αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα
Βήμα 7
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Βήμα 8
Η γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου είναι έτοιμη!
Who is Who
Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr