Ελαφρύ και δροσιστικό ρόφημα λευκής σοκολάτας από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για το ρόφημα
185 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
135 γρ. γάλα, πλήρες
80 γρ. κουβερτούρα λευκή, 32%
¼  βανίλια, φυσική

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρόφημα
Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε την βανίλια.

Ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σύρμα.

Για να λιώσει καλά η σοκολάτα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μπίμερ, χωρίς να πάρει αέρα.

Σκεπάζουμε το ρόφημα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του ροφήματος.

Μπορούμε να το συντηρήσουμε στο ψυγείο έως 5 ημέρες.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr