Καταπληκτικό παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά - Σούπερ ιδέα!
Μια συνταγή ιδανική για τα βράδια στο μπαλκόνι!
ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)
1.500 ml γάλα
500 ml κρέµα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. ιµβερτοσάκχαρο (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)
10 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)
ξυλάκια κανέλας
1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους
10 κόκκοι µαύρου πιπεριού
µία πρέζα µοσχοκάρυδο
φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
500 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% κακάο, σπασµένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, και τα ζεσταίνουµε. Βυθίζουµε στην κατσαρόλα το ειδικό θερµόµετρο και µόλις δείξει 80°C αποσύρουµε από τη φωτιά.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και να πέσει στους 45°C. Το περνάµε από σήτα και το ανακατεύουµε µε τη σοκολάτα. Αφήνουµε τη θερµοκρασία να πέσει στους 4°C και το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε σε µεταλλικά δοχεία παγωτού στην κατάψυξη, στους -18°C.
TIP
Αν επιλέξετε κάποια σοκολάτα με μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
SCH 1
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr