Καταπληκτικό παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά - Σούπερ ιδέα!

Μια συνταγή ιδανική για τα βράδια στο μπαλκόνι!

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

1.500 ml γάλα

500 ml κρέµα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ιµβερτοσάκχαρο (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

10 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

ξυλάκια κανέλας

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

10 κόκκοι µαύρου πιπεριού

µία πρέζα µοσχοκάρυδο

φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

500 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% κακάο, σπασµένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, και τα ζεσταίνουµε. Βυθίζουµε στην κατσαρόλα το ειδικό θερµόµετρο και µόλις δείξει 80°C αποσύρουµε από τη φωτιά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και να πέσει στους 45°C. Το περνάµε από σήτα και το ανακατεύουµε µε τη σοκολάτα. Αφήνουµε τη θερµοκρασία να πέσει στους 4°C και το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε σε µεταλλικά δοχεία παγωτού στην κατάψυξη, στους -18°C.

TIP

Αν επιλέξετε κάποια σοκολάτα με μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 

 

 

SCH 1

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr