Τάρτα με γέμιση από γκανάζ σοκολάτας & βάση από μπισκότο βουτύρου προτείνει ο Γιάννης Λουκάκος

Μια γλυκιά απόλαυση που πρέπει να φτιάξετε οπωσδήποτε! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση της τάρτας
130 γρ. μπισκότα βουτύρου
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
10 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση της σοκολάτας και το τελείωμα του γλυκού
430 γρ. κουβερτούρα 
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
970 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
2 γρ. αλάτι
παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
τρίμμα κουβερτούρας, για το σερβίρισμα
μπισκότο βουτύρου, τριμμένο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση της τάρτας
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 5 λεπτά περίπου. Το θρυμματισμένο μείγμα που θα σχηματιστεί θα πρέπει να πλάθεται σε μπαλάκια στο χέρι μας. Σε διαφορετική περίπτωση, προσθέτουμε επιπλέον λιωμένο βούτυρο για να αποκτήσει το μείγμα την κατάλληλη υγρασία.

Στη συνέχεια απλώνουμε το μπισκότο στο τσέρκι, πιέζοντας με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της βάσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση της σοκολάτας.

Για τη γέμιση της σοκολάτας και το τελείωμα του γλυκού
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, και τη διατηρούμε ζεστή.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Με προσοχή ομογενοποιούμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα ρίχνοντας σιγά σιγά τη κρέμα σε τρείς δόσεις και ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ ομογενοποιώντας τη σοκολάτα με τη κρέμα προτού ρίξουμε την επόμενη δόση.

Μ' ένα πινέλο αλείφουμε με τη σοκολάτα τη βάση του μπισκότου και τα τοιχώματα του τσερκιού, έτσι ώστε να καλύψουμε τυχόν κενά μπισκότου που υπάρχουν. Επαναφέρουμε τη βάση στην κατάψυξη για 5 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνουμε όλη τη γέμιση στο τσέρκι με προσοχή να μην δημιουργήσουμε αέρα. Αφήνουμε τη τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει,  για 8 ώρες περίπου.

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με τρίμμα κουβερτούρας και μπισκότου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr