A for Athens: Ταξίδι στην ιστορία των cocktails με φόντο την Ακρόπολη
Επικεφαλής είναι ο ταλαντούχος Θοδωρής Πυρίλλος και με την ομάδα του συντονίζουν ένα πρωτοποριακό cocktail menu - με κεντρική ιδέα την τολμηρή βουτιά στο χωροχρόνο των cocktails- που δεν εξαντλείται με μια μόνο επίσκεψη.
Πρώτη στάση στον πολυσυλλεκτικό κατάλογο “Time Machine” είναι η Νέα Υόρκη, λίγο πριν την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή των julep, punch και daisies. Τσεκάρετε τη ραφιναρισμένη εκδοχή τους, με το Gin Daisy, εμπλουτισμένο με ουίσκι, το One Mint Julep ενισχυμένο εκτός των άλλων με Lillet και το Horchata Punch, που ντουετάρει το ρούμι με το Metaxa.
Επόμενος προορισμός είναι το retro chic Λονδίνο, δοσμένο με ευρηματικές συνταγές, για παράδειγμα το νικητήριο cocktail του Πυρίλλου στο διαγωνισμό του Chivas, Old Pal Named Bobby, που συνοδεύεται με σφηνάκι Campari αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς και αποξηραμένες φράουλες και το Chamomile Daiquiri του Αλέξανδρου Πρεβίστα, που σερβίρεται σε φλιτζάνι τσαγιού. Πετάμε για Σιγκαπούρη, στην avant garde περίοδο και, εννοείται, δοκιμάζουμε τις φρεσκαρισμένες εκδοχές του Zombie και του Blue Kamikaze.
Τελευταία στάση είναι η Αθήνα, με high μιξαρίσματα που έχουν βάση τη μαστίχα, τα ελληνικά αφρώδη και το τσίπουρο. Δοκιμάστε το Grocer’s Flip, με Chivas 18y, σπιτικό σιρόπι τραχανά, γλυκό κρασί Σάμου Vin Doux, αβγό ορτυκιού, αστεροειδή γλυκάνισο, βανίλια, κανέλα και τόνκα.
ΠΗΓΗ: athinorama.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr