Γαρίδες με κολοκυθάκια και ντοματίνια!!

Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή εύκολη και γρήγορη από τον Λευτέρη Λαζάρου.


Υλικά

  • γαρίδες: 12 μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες
  • ντοματίνια: 16 κομμένα στη μέση και ξεφλουδισμένα
  • ελαιόλαδο: 150ml
  • σκόρδο: 1/4 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
  • πουρές σκόρδου: 1/2 κουταλιά της σούπας
  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • κολοκυθάκια: 200 γρ. κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • ζωμός καραβίδας ή λαχανικών: 300 ml
  • βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο


Απολαύστε με

  • Λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο, τον μισό μαϊντανό, τον πουρέ σκόρδου, το ψιλοκομμένο σκόρδο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Σοτάρετε για 3΄ και σβήνετε με 100 ml ζωμό καραβίδας ή λαχανικών. Αφήνετε τα υγρά να εξατμισθούν εντελώς.
  2. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ρίχνετε τα ντοματίνια, σοτάρετε για 2΄ και συμπληρώνετε με τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζετε για 2΄ ακόμα, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  3. Σερβίρετε σε 4 βαθιά πιάτα τα κολοκυθάκια μαζί με τα ντοματίνια και τοποθετείτε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: www.icookgreek.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr