Ένα ωραίο αλλά εύκολο φαγητό του Γιάννη Λουκάκου: Τορτελίνια με γαρίδες & γλυκές πιπεριές-λάιμ - τζίντζερ

Μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε! 

ΥΛΙΚΑ

    Για τη γέμιση και τα τορτελίνια
        150 γρ. λευκό ψάρι, φιλέτο
        ½ ασπράδι αυγού
        30 γρ. κρέμα γάλακτος
        5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
        150 γρ. γαρίδες, ψιλοκομμένες
        τσάιβς
        αλάτι
        16 φύλλα γουόν τον
        2 κρόκους αυγών αραιωμένους με λίγο νερό για την επάλειψη της ζύμης
    Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου
        30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
        15 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
        50 γρ. χυμό λάιμ
        100 γρ. λευκό κρασί
        250 γρ. ζωμό ψαριού
        250 γρ. ζωμό γαρίδας
        120 γρ. κρέμα γάλακτος
        15 γρ. ελαιόλαδο
        30 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ
        30 γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ
        10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
        ξύσμα λάιμ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση και τα τορτελίνια

Βάζουμε το ψάρι σε ένα πολυμηχάνημα, αλατίζουμε και αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε το ασπράδι, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και τα τσάιβς. Αλέθουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα φύλλα γουόν τον στον πάγκο εργασίας. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε φύλλου. Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα τριγώνου, πιέζοντας καλά τις άκρες και παράλληλα αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού. Με το πινέλο αλείφουμε τις δύο άκρες με αυγό και τις ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το τορτελίνι. Βράζουμε τα τορτελίνια σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 4 με 5 λεπτά. Σουρώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα στάδια της συνταγής. Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε με κρύο νερό και διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον χυμό λάιμ και το λευκό κρασί. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να πήξουν σε πυκνότητα σιροπιού. Προσθέτουμε τους ζωμούς, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό του αρχικού τους όγκου. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν λίγο τραγανές. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βρασμένα τορτελίνια και τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και το φρέσκο κρεμμύδι.

  Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο

Τα αρώματα και οι γεύσεις αυτού του πιάτου, αποπνέουν φινέτσα και λεπτότητα σε μια βελούδινη, κρεμώδη υφή. Γλυκές νότες προκύπτουν από το σώμα της γαρίδας και τις πιπεριές. Διαλέξτε ανεπιφύλακτα ένα λεπτό, φινετσάτο και δροσερό Γαλλικό ροζέ κρασί, από την ποικιλία Syrah ή Grenache Rouge. Τα ανάλαφρα αρώματα λουλουδιών και η ελαφριά οξύτητα, το καθιστούν ικανό να σταθεί τόσο απέναντι στην γεύση του θαλασσινού όσο και στον κρεμώδη χαρακτήρα της γέμισης στο τορτελίνι. Αν πάλι προτιμάτε μια ελληνική συνοδεία στο ποτήρι σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρασί από την κρητική ποικιλία Βιδιανό.

Who is Who


Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr