Ο Άκης Πετρετζίκης μας κακομαθαίνει - Pancake για ένα φουλ δυναμωτικό πρωινό
Συστατικά:
• 3 αυγά
• 100 ml γάλα 3,5% λιπαρά
• 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 φασόλι βανίλιας (μόνο τους σπόρους τους)
• 1 πρέζα αλάτι
• 20 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
Για το σερβίρισμα
• 300 γρ. μέλι
• κανέλα
• φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αυτή η συνταγή προέρχεται από τη Γερμανία και αντί να φτιάχνουν πολλά μικρά pancakes επιλέγουν να φτιάξουν ένα μεγάλο το οποίο το ψήνουν στο φούρνο! Με λίγο μέλι και φυστίκια Αιγίνης γίνεται το ιδανικό πρωινό!
Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. που να μπορεί να μπει και σε φούρνο.
Το βάζουμε μέσα στο φούρνο για να κάψει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα , το αλεύρι , τη βανίλια και το αλάτι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι.
Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, στο τηγάνι και ξαναβάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά .
Αφαιρούμε το pancake από το τηγάνι και σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και φυστίκια Αιγίνης.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr