Γλυκός πειρασμός δια χειρός Άκη Πετρετζίκη - Φρανζιπάν Μuffins που θα σας ξετρελάνουν
Συστατικά
- 160 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 85 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κολοκύθα γλυκό καλά στραγγισμένο και κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κομμάτια γλυκό του κουταλιού κολοκύθα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά διαδοχικά, ένα – ένα. Αφήνουμε το μείγμα να συνεχίσει τη διόγκωση για λίγο ακόμα.
- Τέλος, ενώ έχουμε χαμηλώσει την ταχύτητα ρίχνουμε το αλεύρι, τη γλυκιά κολοκύθα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Παίρνουμε την ειδική θήκη για muffin με 6 θέσεις και τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια.
- Σε κάθε φορμάκι, βάζουμε 60 γρ. από το μείγμα μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 16 – 18 λεπτά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και κομματάκια γλυκό του κουταλιού κολοκύθα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr