Τα πιο νόστιμα λατρεμένα Γουόντον με γαρίδες και λαχανικά: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

25 φύλλα γουόντον 19 εκ.
2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
100 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
175 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
100 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
60 γρ. σάλτσα στρειδιών (όιστερ σος)
20 γρ. κέτσαπ
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε τις γαρίδες σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο τις ψιλοκόβουμε.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, προσθέτουμε το καρότο, τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν αρκετά τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε ελαφρώς, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη σάλτσα στρειδιών και την κέτσαπ.

Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο φύλλου σε ένα βουναλάκι. Αλείφουμε τις άκρες της γωνίας που βρίσκεται απέναντι μας με λίγο αυγό.  Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Πιέζουμε τα 2 φύλλα μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν. Σ' αυτήν τη φάση θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε την άκρη της μιας από τις 2 γωνίες που βρίσκονται κοντά μας με λίγο αυγό. Φέρνουμε τις 2 γωνίες διαδοχικά προς το κέντρο πιέζοντας τη γωνία που αλείψαμε πάνω στην άλλη γωνία, ώστε να κολλήσουν και να ενωθούν στο κέντρο και πάνω από το σημείο της γέμισης.

Τηγανίζουμε στους 180°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα γουόντον πριν το τηγάνισμα, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr