Ο Γιάννης Λουκάκος αναρωτιέται ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μπισκότα του γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας
Για το τελείωμα του πιάτου
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
140 γρ. κουβερτούρα 70%
40 γρ. ηλιέλαιο
225 γρ. μπισκότα
κρέμα πραλίνας
Για την κρέμα πραλίνας
30 γρ. ζάχαρη
20 γρ. νερό
1 κρόκο αυγού
60 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
5 γρ. ζελατίνη
140 γρ. σαντιγί
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
Για το τελείωμα του πιάτου
Στρώνουμε την κρέμα πραλίνας ανάμεσα από δύο κομμάτια μπισκότου και τα κλείνουμε σαν «sandwich». Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σ’ ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Βουτάμε διαδοχικά τα παγωμένα sandwich στη σοκολάτα, φροντίζοντας να επικαλυφθούν καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.
Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα.
Πριν από το σερβίρισμα, θα πρέπει να τ’αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.
Για την κρέμα πραλίνας
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φτάσει τους 120 C.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr