Αφράτα σοκολατένια brownies από τον φανταστικό Master Chef μας Άκη Πετρετζίκη

Μια γλυκιά απόλαυση που θα σας ξετρελάνει...

Συστατικά
450 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 56%
140 γρ βούτυρο
6 τεμ αυγά
300 γρ ζάχαρη
280 γρ αλεύρι
60 γρ κακάο
5 γρ στιγμιαίος καφές
2 γρ μπέικιν πάουντερ
4 γρ αλάτι
1 πρέζα βανίλια
250 γρ. σοκολάτα σταγόνες διάφορες (λευκή, γάλακτος, σκούρα)

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χωριστά, λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε μαζί και τα αφήνουμε να κρυώνουν (είναι σημαντικό το μείγμα σοκολάτας να είναι χλιαρό γιατί θα λιώσουνε οι σταγόνες σοκολάτας που θα βάλουμε στο τέλος).
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα για να αφρατέψουν ελαφρώς με το φτερό.
Σε ενα μπολ, ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί αφού τις έχουμε κοσκινίσει και τις προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και δουλεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι αρκετά ρευστή!
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια των 50 γρ. τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 9 λεπτά.
Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο 5 ημέρες και 5 μήνες στην κατάψυξη (άψητα έτοιμα μπαλάκια).
Για να απλώσουνε σωστά τα μπισκότα πρέπει να είναι η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr