Μίμης Πλέσσας: Η μοναδική σχέση με την κόρη του, Ελεάννα - «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ», είχε πει για εκείνη (φωτό)

Δείτε τις δεκάδες οικογενειακές τους εμφανίσεις 

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει τα εκατό χρόνια ζωής, έκανε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ανάρτησή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ.

Αποχαιρετώντας τον τρυφερά ανέφερε «κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου», προσθέτοντας «σε ευχαριστώ για όλα» και «σε λατρεύω για πάντα».

Ο μουσικοσυνθέτης με τις αμέτρητες επιτυχίες έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αξέχαστες θα μείνουν οι επιτυχίες του “ Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου”, “ Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”, “ Τι σου ΄κανα και πίνεις”, “ Τόσα καλοκαίρια”, “ Ποιος το ξέρει”, “ Οι χάντρες”, “ Μα τώρα αγάπη μου”, “ Η Μυρσίνη βάζει τα άσπρα”, “ Απόψε σε θέλω”, “ Μην του μιλάτε του παιδιού”, “ Άμα δείτε το φεγγάρι”, “ Η πρώτη μας νύχτα”, “ Μεθυσ' απόψε το κορίτσι μου”, “ Πρώτη φορά”, “ Τα φιλιά”, “ Έπεφτε βαθιά σιωπή”, “ Χίλιες βραδιές”, “ Του αγοριού η καρδιά”, “ Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, “ Ξημερώνει Κυριακή”, “ Κορίτσι στάσου να σου πω”, “ Όλα δικά σου”, “ Είμαι γυναίκα του κεφιού”, “ Πέρα στα παλιά σεράγια”, “ Πρώτη φορά”, “ Έκλαψα χτες”, “ Το κερί μου έλιωσε”, “ Μια με θέλεις μια με διώχνεις”, “ Οι μέρες του καλοκαιριού”, “ Με βρήκε ο ήλιος” και πολλές άλλες.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του:

H 26χρονη κόρη του, Ελεάννα

Ο 99χρονος μουσικός συνθέτης είχε παντρευτεί 2 φορές και είχε αποκτήσει 2 υπέροχα παιδιά, τα οποία λάτρευε και διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις μέχρι το τέλος.

Ο Μίμης Πλέσσας από τον πρώτο του γάμο, απέκτησε τον γιο του, Αντώνη Πλέσσα ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την Λουκίλλα Καρρέρ με την οποία έζησαν μαζί πάνω από 30 χρόνια, ενώ απέκτησαν την 26χρονη σήμερα κόρη τους Ελεάννα.

O Μίμης Πλέσσας με την κόρη του και τη σύζυγό του 5

Ο μουσικοσυνθέτης είχε μια ξεχωριστή σχέση με την κόρη του και δεν έκρυβε τον θαυμασμό του και τη μεγάλη του αγάπη για εκείνη.

«Η κόρη μου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχω. Τη θαυμάζω πολύ», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ήταν πάντα εκεί! Η 26χρονη Ελεάννα από τα παιδικά της χρόνια θαύμαζε τον πατέρα της μέσα από τις συναυλίες και τα μεγάλα αφιερώματα προς τιμήν του.

O Μίμης Πλέσσας με την κόρη του και τη σύζυγό του 4

Τι ξέρουμε για την Ελεάννα

Η Ελεάννα δεν ακολούθησε τον δρόμο της μουσικής, αλλά είναι και εκείνη καλλιτεχνική φύση.

Είναι σκηνοθέτρια, παίζει μπάσο και κιθάρα, φτιάχνει γλυπτά και είναι ένα πολυτάλαντο πλάσμα, που, όπως έχει πει η μητέρα της, μοιάζει πολύ στον Μίμη Πλέσσα. 

O Μίμης Πλέσσας με την κόρη του και τη σύζυγό του 1

O Μίμης Πλέσσας με την κόρη του και τη σύζυγό του 2

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Δεκάδες celebrities αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη - "100 χρόνια ζωής, προσφοράς, μελωδιών κι αγάπης" (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κατσαρός για Μίμη Πλέσσα: «Άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ταλέντο – Δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Άντζελα Γκερέκου: «Πριν λίγες ώρες σταμάτησαν το ρολογιού οι δείκτες…» - Αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα με φωτογραφία μαζί με Τόλη Βοσκόπουλο

Διαβάστε ακόμη: Ο άγνωστος Μίμης Πλέσσας - Όταν η μητέρα του γούρλωσε τα μάτια της και του είπε: “Ευχή και κατάρα να μην γίνεις ποτέ μουσικάντης!” - Έπρεπε να γίνω επιστήμονας» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας στα 100 - «Έφυγες αστέρι της ζωή μου» - Μία εβδομάδα πριν τα γενέθλια του για έναν αιώνα ζωής (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr