Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας βάζει στην κουζίνα: Δοκιμάστε λαχταριστή λεμονάτη σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά

Υλικά για 6 μερίδες

1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 

150 ml χυμός λεμονιού

250 ml λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας μουστάρδα 

1 κουτ. σούπας κύμινο 

1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο 

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ 

2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

τρίχρωμο πιπέρι σε κόκκους 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μαζί με το κύμινο, τον κόλιαντρο και τον πολτό σκόρδου. Αφού πάρει χρώμα το κρέας, προσθέστε την μουστάρδα, το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα. Προσθέστε μετά τα λαχανικά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά. Αλατίστε με ανθό αλατιού και ρίξτε στην σούπα το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 5 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε για να πήξει ελαφρά ή σούπα και σερβίρετε με φρεσκοσπασμένο πιπέρι.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr