Ο Γιάννης Γκελντής μαγειρεύει στο Eirinika.gr και σας προτείνει ρολό ψάρι ποσέ και Λιβανέζικο ταμπουλέ!

Κόβω το ψάρι σε λωρίδες. Το τυλίγω και καρφώνω το κάθε κομμάτι ξεχωριστά με οδοντογλυφίδα για να διατηρήσει το στρογγυλό σχήμα του . Τοποθετώ τα κομμάτι σε ένα λεπτό ταψάκι.

Κόβω το ψάρι σε λωρίδες. Το τυλίγω και καρφώνω το κάθε κομμάτι ξεχωριστά με οδοντογλυφίδα για να διατηρήσει το στρογγυλό σχήμα του .
Τοποθετώ τα κομμάτι σε ένα λεπτό ταψάκι.



Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό, το κρασί  μαζί με τα λαχανικά, το δαφνόφυλλο, το 1/3 του ελαιόλαδου και στην συνέχεια αδειάζω το κατσαρολάκι με τα υγρά  στο ψάρι φροντίζοντας τα υγρά να του  σκεπάζουν τα 2/3 (προσθέτω ζεστό νερό αν χρειαστεί) και αλατοπιπερώνω.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180ο C για 20 λεπτά.

 Για το ταμπουλέ, ξεκινάω πρώτα μαγειρεύοντας το κους κους.
Απλά το τοποθετώ σε ένα σκεύος και του προσθέτω βραστό νερό ίσα ίσα μέχρι να το σκεπάσω. Αλατοπιπερώνω.
Το αφήνω έτσι σκεπασμένο και με μια πετσέτα πάνω στο σκεύος για 10 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σε ένα μπολ αδειάζω το κους-κούς μου και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύω έτσι ώστε να μην έχει βώλους ή κολλημένα κομμάτια. Προσθέτω την ντομάτα μου και τον χυμό από το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσεχτικά. Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω το τάμπουλα μου να μαριναριστεί σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο μου. Ολοκληρώνω με το ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, ανακατεύοντας προσεχτικά το τάμπουλα μου έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρω το ψάρι στεγνό μαζί με το ταμπουλέ προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

·    Χρόνος προετοιμασίας  : 55 λεπτά
·    Χρόνος μαγειρέματος    : 25λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ

·    800 γρ. πέρκα φιλέτο
·    100 ml λευκό κρασί
·    100γρ. καρότο τριμμένο
·    150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·    100γρ.σέλινο ψιλοκομμένο
·    300 ml νερό
·    50 ml ελαιόλαδο
·    5γρ.αλάτι –5γρ. πιπέρι μαύρο
·    1 δαφνόφυλλο

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΛΕ

·    1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
·    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
·    100 γρ. κους κους
·    200γρ.ντομάτατα ψιλοκομμένη
·    χυμό από 1 λεμόνι
·    5γρ. αλάτι


Τα μικρά «δικά μου» μυστικά:

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα  ότι τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στην μαναβική τους προσφέρουν γλαστράκια από φρέσκα μυρωδικά. Στην μαγειρική και κυρίως στην μεσογειακή κουζίνα η προσθήκη φρέσκων μυρωδικών βοηθά να αυξηθεί το άρωμα του φαγητού. Όταν αγοράσετε τα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό ή δυόσμο αδειάστε το σε μια μεγαλύτερη γλαστρούλα και προσθέστε τύρφη. Ποτίστε το στην αρχή καθημερινώς. Να κόβεται πάντα με ένα ψαλιδάκι όσα φύλλα χρειαζόσαστε –όχι με το χέρι για αποφυγή τραυματισμού του φυτού -  τα πλένεται πολύ καλά, τα στεγνώνετε και τα κόβετε με ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι στο πα΄χος της αρεσκείας σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr