Αααχ: Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας μας φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης - Ένα λαχταριστό πιάτο

Μια εύκολη και ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ!

Συστατικά

500 γρ. ζυμαρικά κοντά με τρύπα
200 γρ. κασέρι τριμμένο 
300 γρ. φέτα σε κομμάτια
100 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι 
200 γρ. απάκι 
1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι. Βουτυροαλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 εκ. και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.

Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα αφού έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ένα ένα τα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι. Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μεχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr