Θρεπτική κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα από τον μοναδικό Γιάννη Λουκάκο

Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για να τρώτε σωστά και υγιεινά...

ΥΛΙΚΑ

Για την κοτόσουπα
70 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κοτόσουπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.

Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.

Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Δοκιμάζουμε για αλάτι.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr