Δεν τρώει το παιδί σας πορτοκάλι, άρα βιταμίνη C; Έχουμε τις πιο φανταστικές λύσεις

Το πορτοκάλι είναι από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Η διατροφική αξία του πορτοκαλιού είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

 Το πορτοκάλι και ο χυμός του έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις ευεργετικές επιδράσεις που συνεπάγεται η κατανάλωσή της. Όμως δεν είναι μόνο η βιταμίνη C που κάνει το φρούτο αυτό τόσο σημαντικό.

Στο πορτοκάλι υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες ( φλαβονοειδή, καροτενοειδή κ.α), με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, (προστασία από τις ελεύθερες ρίζες) μας εξηγεί ο Χάρης Χαρωνίτης, διαιτολόγος -διατροφολόγος.

Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  •     Τα φλαβονοειδή προσφέρουν ανοσία απέναντι σε μύκητες, έντομα και άλλους επιβλαβείς οργανισμούς. Επίσης φαίνεται να προστατεύουν: έναντι φλεγμονών και ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.
  •     Σημαντική είναι και η παρουσία των καροτενοειδών, (λουτεΐνη, ζεαξανθίνη) που φαίνεται να βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση του καταρράκτη με πολύ καλά αποτελέσματα.
  •     Επίσης σημαντική η περιεκτικότητα του σε φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr