Βίντεο: Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί - Αρακάς αλά κρεμ!

Κάτι νόστιμο και λάιτ σήμερα για να το ευχαριστηθεί ο ουρανίσκος σας....

Συστατικά

500 γρ. αρακάς καταψυγμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
20 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. ζάχαρη
2 πρέζες μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
μπακαλιάρος για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2-3 λεπτά. 
Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. 
Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τον αρακά και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ. Δε λιώνουμε τον πουρέ μας, πατάμε ίσα ίσα να σπάσει ο αρακάς μας.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο δυόσμο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι τον αρακά, το δυόσμο, το μπούκοβο και το φρέσκο ελαιόλαδο. 
Σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο μας.

Tip
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε τον αρακά όσο λείο θέλουμε σπάζοντας στο μούλτι περισσότερη ποσότητα ή να τον κάνουμε όλο πουρέ.  

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr