Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε κάτι γρήγορο & συγκλονιστικό: Ψημένο καλαμπόκι με βούτυρο τσίλι
Ένα πολύ γρήγορο και πεντανόστημο πιάτο που θα σας φτιάξει τη διάθεση.
Υλικά
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κέτσαπ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. Χαρίσα μπαχαρικό
6 καλαμπόκια (κομμένα στα δύο, αν έχετε περισσότερα από 6 άτομα)
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι, την κέτσαπ, τις σκελίδες σκόρδου και το μπαχαρικό, χτυπώντας τα αρκετά μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα.
Τυλίγουμε το κάθε καλαμπόκι με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν τα θέλουμε πιο ξεροψημένα, ξεδιπλώνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόμα.
Φτιάχνουμε μια στοίβα από τα ψημένα καλαμπόκια και σερβίρουμε μαζί με το ντιπ βουτύρου.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr