Η Ντίνα Νικολάου παρουσίασε το νέο της βιβλίο για τα Σαρακοστιανά - Κοντά της ο σύζυγος και η αδερφή της
Απαστράπτουσα η δημοφιλέστατη Ντίνα Νικολάου, η Ελληνίδα σεφ που ζει μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας παρουσίασε χθες στα Public το νέο της βιβλίο «Τα καλύτερα Νηστίσιμα της Ντίνας».
Είχα τη χαρά να συμμετέχω μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, τον γνωστό διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη και την εκλεκτή Food μπλόγκερ Θάλεια Τσιχλάκη στην παρουσίαση του “νοστιμότατου βιβλίου”.
Το νέο βιβλίο μαγειρικής της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, περιλαμβάνει 114 νηστίσιμες συνταγές για όλο τον χρόνο. Τη φωτογράφιση και το food styling των συνταγών υπογράφει ο γνωστός φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.
Το βιβλίο απευθύνεται σε σύγχρονες γυναίκες που θέλουν να μαγειρέψουν νηστίσιμα με μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών: Μεζέδες, σαλάτες, πίτες, ψάρια, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια, γλυκά, θησαυροί απ’ το κελάρι!
Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή για τη διατροφική αξία της νηστείας από τον γνωστό διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη.
Παρουσίασαν: Ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης, ο γνωστός διαιτολόγος διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η δημοσιογράφος και λάτρης της μαγειρικής τέχνης Ειρήνη Νικολοπούλου.
Ο σύζυγος της Ντίνας Νικολάου, Κώστας Γρηγοριάδης με φιλικό ζευγάρι τον κύριο και κυρία Υφαντή, οι οποίοι είναι καθηγητές Πανεπιστημίου
Ελένη Ψυχούλη χαρούμενη στην χθεσινή παρουσίαση
Με σύνολο του Πάρη Βαλταδώρου, πολυαγαπημένου σχεδιαστή μόδας
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Διαβάστε επίσης το σχετικό μας άρθρο: Η Ντίνα Νικολάου και το νέο της βιβλίο για την Σαρακοστή: Σας περιμένουμε- Ο Ηλίας Μαμαλάκης, εγώ και ο Δημ. Γρηγοράκης στην παρουσίαση
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr