Top Woman η Κάθριν Φλέμινγκ: Μια μεγάλη Αμερικανίδα φιλέλληνας που γνώρισε την Ελλάδα από το Λουτρό Σφακίων - Τεράστια η προσφορά της

Μόλις ανακαλύψαμε- ίσως θα έπρεπε νωρίτρερα- την Κάθριν Φλέμινγκ. 

Μια τεράστια φιλελληνίδα και αξίζει να σας παρουσιάσουμε έστω και σήμερα την συνέντευξη που είχε δώσει στην συνάδερφο Σοφία Παπαϊωάννου:

Who is Who

 H Κάθριν Ελίζαμπεθ Φλέμινγκ (στα Αγγλικά, Katherine Elizabeth Fleming), είναι ιστορικός στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Τμήμα Ιστορίας και ειδικεύεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του ευρύτερου Μεσογειακού χώρου.

H Φλέμινγκ κατέχει την έδρα Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Yπηρετεί επίσης ως Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου τou NYU (Vice Chancellor), είναι διευθύντρια του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ρεμάρκ από το 2010, και είναι μόνιμο μέλος του Τμήματος Ιστορίας στο École Normale Supérieure (ENS) στο Παρίσι. Το 2013, η Φλέμινγκ εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 
H Φλέμινγκ είναι επίσης βραβευμένη συγγραφέας, ιδιαίτερα για το βιβλίο της, Greece – A Jewish History(Princeton University Press, 2008). Greece – A Jewish History βραβεύτηκε με το National Jewish Book Awardκαι το Βραβείο Ράνσιμαν. To Ράνσιμαν διοργανώνεται από τoν 'Αγγλο-Ελληνικό Σύλλογο με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Στο βιβλίο, Greece – A Jewish History, απονεμήθηκε επίσης το βραβείο Alberto Benveniste και το Keeley Book Prize (εύφημος μνεία) του Modern Greek Studies AssociationΈχει μεταφραστεί στα ελληνικά και στα γαλλικά. Το πρώτο βιβλίο της Φλέμινγκ, The Muslim Bonaparte: Diplomacy & Orientalism in Ali Pasha's Greece (Princeton University Press, 1999), εξετάζει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας από την ευρύτερη οπτική της ευρωπαϊκής ιστορίας. H Φλέμινγκ είναι πολυγραφότατη κριτικός βιβλίων, και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό άρθρα σε ακαδημαϊκές και λαϊκές δημοσιεύσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ