Πάμε θέατρο - Δείτε τις προτάσεις μας για το φετινό καλοκαίρι

Θεατρικές  παραστάσεις σε Επίδαυρο. Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η προτασή μας για το φετινό καλοκαίρι.

Θεατρικές  παραστάσεις σε Επίδαυρο. Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η προτασή μας για το φετινό καλοκαίρι.

Ξεκινώντας με το Φεστιβάλ Επιδαύρου η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση.



 Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.
Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

 Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου 2013.

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής" την τραγωδία του Αισχύλου, «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη .



Διανομή:
ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑ: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ   
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ: ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ             
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ:ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ                 
ΑΙΓΙΣΘΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ            
ΚΗΡΥΚΑΣ: ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ             
ΦΥΛΑΚΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ

Τέλος, η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.



 Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής), την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η «Ειρήνη» θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους την Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11/07, στις 21.00. H “Ειρήνη», συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26 & 27 Ιουλίου, ενώ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 11/09/2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr