Good News: Γαστριμαργικός πειρασμός: Μαγειρεύουν μυδοπίλαφο για 1.000 άτομα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Μυδοπίλαφο για 1.000 συνδαιτυμόνες, οι οποίοι θα απολαύσουν δωρεάν το παραδοσιακό ελληνικό γεύμα, θα μαγειρευτεί το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού 2016. 

 

Μαγειρεμένο με προϊόντα της περιοχής 

Στο φεστιβάλ Τουρισμού συμμετέχουν περίπου 40 σπουδαστές της Σχολής Μαγείρων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι ετοίμασαν ειδική παρουσίαση για τη διοργάνωση. 
Έχουν επιλέξει αγνά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως: 

  • Μύδια Μηχανιώνας
  • Κασέρι Σοχού
  • Τοματίνια Ημαθίας
  • Ψάρια Χαλκιδικής
  • Παντσέτες Θεσσαλονίκης 
  • Προϊόντα με τα οποία θα μαγειρέψουν ξεχωριστές παραδοσιακές γεύσεις για να τις προσφέρουν στο κοινό. 

 

Παράλληλα, θα είναι στη διάθεση του κοινού ώστε να το ενημερώνουν για τους τρόπους του μαγειρέματος και τα μυστικά της μακεδονικής κουζίνας. «Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες του γαστριμαργικού τουρισμού, καθώς η περιοχή μας διαθέτει πλούσια μαγειρική παράδοση αλλά και τέλεια αγροτικά προϊόντα, που αποτελούν τις καλύτερες πρώτες ύλες για ένα νόστιμο πιάτο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), που διοργανώνει το φεστιβάλ. 

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" εγκαινίασε χτες η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. 

Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πρότεινε το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2017" να διοργανωθεί στην Κατερίνη, πρόταση που αποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr