Άκης Πετρετζίκης: Δοκιμάστε το ζουμερό κέικ καρότου με αφράτο γλάσο τυριού - Αρωματική συνταγή με κανέλα & τζίντζερ, για να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!
Απίθανη συνταγή!
15 Νοεμβρίου 2024 - 6:07 μμ
Συστατικά
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. φουντούκια
- 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα
- 1 κ.γ. βούτυρο, για τη φόρμα
Για το γλάσο
- 170 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη σύνθεση
- φουντούκια, χοντροκομμένα
Ας μαγειρέψουμε...
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τα φουντούκια στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
- Τρίβουμε τα καρότα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και τα ρίχνουμε μαζί με τα φουντούκια στο μίξερ.
- Χτυπάμε για ακόμα 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι μια φόρμα για κέικ 10x35 εκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο
- Βάζουμε το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη συνθεση
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πως να φτιάξουμε το πιο κρατσανιστό κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης και σοκολάτα – Απλά «κόλαση»!
Διαβάστε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως να φτιάξουμε το πιο ζουμερό κέικ με μύρτιλα – Ελαφρύ & γλυκό όσο πρέπει!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
12 Νοεμβρίου 2024
13 Νοεμβρίου 2024