O Άκης μπαίνει στην κουζίνα & μας τρελαίνει με: Κρύα μους σοκολάτας με φράουλες

Μία καλοκαιρινή, ελαφριά και σοκολατένια συνταγή!

 

Συστατικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56%
85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
30 ml νερό
1 αυγό
2 κρόκους
150 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος), παγωμένες
225 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φράουλες

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα για να γίνει σαντιγί και την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Στο μούλτι με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες παγωμένες από το ψυγείο μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τη σαντιγί με τον πουρέ φράουλας ανακατεύοντας με μία πλαστική σπάτουλα ρίχνοντας το ¼ από τη σαντιγύ στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις απαλά έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε καλά από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει έως ότου το σιρόπι φτάσει στους 121 βαθμούς ή όταν το χρώμα του  αρχίζει και σκουραίνει.
Το σιρόπι αυτό το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς και ρίχνοντας το ‘’κορδόνι΄΄- σιγά σιγά. Καλό είναι να το ρίχνουμε στο πλάι του κάδου και να μην πέφτει κατευθειαν πάνω στο σύρμα του μίξερ ώστε να ανακατευτεί καλύτερα.
Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει , βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε και το μείγμα της σοκολάτας στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το σιρόπι και τη σοκολάτα το μείγμα με τη σαντιγύ και τις φράουλες ανακατεύοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
Για τη σάλτσα φράουλας

Βράζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα, το περνάμε από μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να την περάσουμε από ένα σουρωτήρι για να μην έχει κομματάκια η σάλτσα.
Αδειάζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγο σάλτσα φράουλας από πάνω και κρατάμε στο ψυγείο!

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr