Ριζότο με πέστο ρόκας και γαρίδες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ένα νόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε...Δοκιμάστε το! 

Υλικά
Για το πέστο:

2 φλ. ρόκα
½ φλ. φύλλα μαϊντανού
¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
½ φλ. λευκό κρασί
½ φλ. ελαιόλαδο
Για το ριζότο:

1 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
15 γρ. βούτυρο
2  ½φλ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Διαδικασία

Για το πέστο:

Βάζουμε τη ρόκα, τα φύλλα μαϊντανού, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

Για το ριζότο:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το καστανό ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το ζωμό κότας σε αρκετές δόσεις, ανακατεύοντας συχνά το καστανό ρύζι.

Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 10 λεπτά.

Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροζ και να κατσαρώσουν οι ουρές τους, για 3 έως 5 λεπτά.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε το ριζότο στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και στην κορυφή τις γαρίδες.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr