Μοναδική καλοκαιρινή συνταγή: Ψάρι σκορπιός σιγοψημένο με κίτρινη κολοκύθα και δυόσμο
Μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα!
Υλικά
,5 κιλό ψάρι σκορπιό ή άλλο νόστιμο πετρόψαρο
400 γρ. κίτρινη κολοκύθα
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μακρουλές λεπτές φέτες
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
1/3 του φλιτζανιού γλυκό μοσχοστάφυλο κρασί από τη Ρόδο
αλάτι
κόκκοι μαύρου πιπεριού
½ μεγάλο ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα μόνο, ψιλοκομμένα
Ευχαριστούμε το ucook.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψάρι σε φιλέτα. Το κόβουμε σε λωρίδες ή σε τετραγωνάκια. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλους, λεπτούς κύβους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε.
Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ψάρι, χύνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Δοκιμάζουμε το αλάτι και νοστιμεύουμε αναλόγως.
Προσθέτουμε το δυόσμο. Σιγοβράζουμε μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή και το ψάρι να τεμαχίζεται.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr