Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει αστακομακαρονάδα - Ποιο είναι το μυστικό του για το φαγητό του καλοκαιριού;

Ένα άκρως καλοκαιρινό και κλασσικό πιάτο για το τραπέζι σας.

Υλικά

1/4 φλ βούτυρο ανάλατο
4 ουρές αστακού
750 γρ ντοματίνια σε κονσέρβα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1/8 κ.γ. αλάτι
230 ml χυμό μυδιών
2/3 φλ χυμό μήλου
150 γρ λιγκουίνι
2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις ουρές αστακού.

Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου.

Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντάς τα.

Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα.

Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr