Νοστιμότατοι καλοκαιρινοί καβουροκεφτέδες δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ο πιο νόστιμος μεζές του καλοκαιριού!

Υλικά
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. νερό, προαιρετικά
1 φλ κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 1/2 κ.σ. γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
500 γρ καβουρόψιχα
1 1/4 φλ ψίχουλα στεγνά
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1/2 λεμόνι σε φέτες για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά.

Αν τα λαχανικά αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε το νερό.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει, για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την πιπεριά, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι στο κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αβγό και την καβουρόψιχα.

Ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

Παίρνουμε μια μερίδα (μεγέθους μπάλας του γκολφ) από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά.

Πλάθουμε ένα μικρό μπιφτέκι. Το μείγμα θα είναι αρκετά νωπό και χαλαρό.

Βάζουμε το μπιφτέκι στα ψίχουλα και το πασαλείβουμε. Με μια σπάτουλα το βάζουμε στην παλάμη μας, αφήνοντας να πέσουν ψίχουλα.

Ξαναγυρίζουμε το μπιφτέκι στην σπάτουλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπιφτέκια, γύρω στα 12-14 συνολικά.

Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι 3 ώρες max.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι.

Βάζουμε απαλά τους καβουροκεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 5-6 λεπτά και τους γυρνάμε από την άλλη, ψήνοντας για άλλα 4-5 λεπτά. Όσους βγάζουμε, τους κρατάμε ζεστούς.

Συνεχίζουμε με όλους τους κεφτέδες.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr