Πώς να φτιάξουμε σπιτικό Iced Tea με όποιο φρούτο θέλουμε μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης- απλό & έξυπνο
Πανεύκολα και πολύ γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε το πιο γευστικό και δροσιστικό σπιτικό iced tea!
Συστατικά
1 λίτρο νερό
4 φακελάκια μάυρο τσάι
100 γρ. ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι (ιδανικά βιολογικής καλλιέργειας και ακέρωτο) φέτες λεμόνι & άλλα φρούτα όπως ροδάκινο (προαιρετικά) για σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία πυρίμαχη κανάτα (ή άλλο σκεύος) προσθέτουμε 1 λίτρο νερό που μόλις βράσαμε.
Έπειτα προσθέτουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι και τα φακελάκια του τσαγιού (όσο το νερό είναι ακόμα ζεστό) και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 5 λεπτά (ή όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία αν π.χ. χρησιμοποιούμε άλλο είδος τσαγιού).
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια και τη φλούδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι ή ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες λεμονιού και ροδάκινου (προαιρετικά), ή όποιου άλλου φρούτου μας αρέσει. Τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για όση ώρα χρειάζεται μέχρι το τσάι να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο και φρούτα και απολαμβάνουμε το καλύτερο σπιτικό iced tea!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr