Ένα ιδιαίτερο πιάτο από την Ντίνα Νικολάου: Τσιρμπιρί με αυγά και παστουρμά καμήλας

Για τη προετοιμασία των αυγών, σας δίνω τον τρόπο, όπως ακριβώς μου τον περιέγραψαν ότι γινόταν παραδοσιακά. Προφανώς αναφέρονται σε μια απλουστευμένη εκδοχή των αυγών ποσέ.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. γιαούρτι σακούλας
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
50 γρ. παστουρμά καμήλας
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγανάκι βάζω αρκετό νερό να βράσει και προσθέτω το ξίδι. Σπάω τα αυγά μέσα στο νερό που βράζει και με ένα κουτάλι ρίχνω το ασπράδι και σκεπάζω όσο μπορώ τον κρόκο. Μόλις σφίξει το ασπράδι βγάζω τα αυγά από το νερό.
Σε ένα πιάτο στρώνω το στραγγιστό γιαούρτι κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο και πάνω βάζω τα αυγά.
Σε ένα μικρό τηγανάκι, ζεσταίνω το βούτυρο και σοτάρω το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το γιαούρτι με τα αυγά.
Τελειώνω με κομμάτια παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως.

 

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr