Ένα Cheesecake με κρέμα λάιμ γιά να τρώει το παιδί και στην μαμά να μην δίνει ... Βαγγέλης Δρίσκας
Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι...
Υλικά
Μπισκότα σοκολάτας - 300 γρ.
Βούτυρο λιωμένο - 125 γρ.
Τυρί κρέμα - 450 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα - 1 κουτί
Αυγά - 2
Χυμός λάιμ - 250 ml
Ξύσμα από 3 λάιμ
Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 50 γρ.
Τριμμένη ινδική καρύδα - 100 γρ.
Αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας - 200 γρ.
Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε τα σε μία στρογγυλή φόρμα με ελατήριο αφού πρώτα στρώσετε στο εσωτερικό της αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε τα στους 180ο C για 20 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά και χτυπήστε το μείγμα για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και το αλεύρι.
Χτυπήστε για λίγα λεπτά και αδειάστε το μείγμα στην φόρμα επάνω στα μπισκότα.
Ψήστε στους 180ο C για 40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίστε με την ινδική καρύδα και γαρνίρετε με τα αποξηραμένα φρούτα.
Who is Who
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr