Ο Άκης Πετρετζίκης στα κέφια του: Μας φτιάχνει πίτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Μια συνταγή άλλο πράγμα... Δοκιμάστε την βήμα- βήμα με οδηγίες του Άκη.

Συστατικά
Για το φύλλο

1 πακέτο φύλλο κουρού (2 τεμ.)
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση

5 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι
πιπέρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
150 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. γάλα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στο σουρωτήρι, ώστε να φύγει η υγρασία.
Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπολ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα.
Αλείφουμε ένα ταψί 25Χ30 εκ. με λάδι.
Ανοίγουμε λίγο το πρώτο φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και έξτρα αλευριού, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με λάδι.
Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
Βάζουμε το μίγμα της γέμισης.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.
Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
Το αλείφουμε και αυτό με λάδι.
Πιάνουμε και τα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί για να ετοιμάσουμε τον κόθρο.
Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr