Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ετοιμάζει λαχταριστό σουφλέ με κοτόπουλο, μπέικον, ζυμαρικά και κολοκύθα!

Μια υπέροχη πρόταση από τον αγαπημένο σεφ που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Υλικά

Για τη σάλτσα κολοκύθας:

1 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ περίπου πουρέ κολοκύθας
1 φλ ζωμό κοτόπουλο
1 φλ γάλα
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. τριμμένο φασκόμηλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε

Για τα ζυμαρικά:

450 γρ κοφτό μακαρονάκι ή πένες, άβραστες
450 γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
1 φλ μοτσαρέλα ή άλλο λευκό τυρί που λιώνει
1/4 φλ παρμεζάνα
μπέικον, τσιγαρισμένο, όσο θέλουμε
μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί, εφόσον επιθυμούμε.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20-30 λεπτά. 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα κάνουμε πουρέ.

Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.

Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο:

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο νωρίτερα, ώστε να κρατάνε στο φούρνο.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει, το μαδάμε σε κομμάτια.

Για το σουφλέ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα κολοκύθας, μαζί με 1/2 φλ μοτσαρέλας.

Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να βράζει.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr