O Άκης σε φανταστική συνταγή για να πάει καλά η εβδομάδα: Πίτσα με λαχταριστά λουκάνικα

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!!!!!!!!!

 

Συστατικά
Για τη σάλτσα ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ (με ολόκληρα κομμάτια)
3 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες worcestershire sauce (προαιρετικά)
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Για την πίτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
600 γρ. ζύμη για πίτσα 
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης χοιρινά
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
4 λευκά μέτρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φέτες μπέικον, σε κομμάτια

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Για την σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
Για την πίτσα

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.
Από το ζυμάρι μας αφαιρούμε τα 200 γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όλη την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε στο ταψί μας όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη τόπους τόπους ώστε να μη φουσκώσει πολύ κατά τη διαδικασία του ψησίματος
Περνάμε τα 4 λουκάνικα σε 4 ξυλάκια (για σουβλάκια) ή ανοξείδωτα σουβλάκια.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα χαράζουμε σε σπείρες. 
Το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει στην άκρη το χωρίζουμε στα 4 και το κάθε ένα ζυμαράκι το ανοίγουμε σαν κορδόνι σε μάκρος τόσο ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε το λουκάνικο.
Τυλίγουμε το ζυμάρι γύρω από τα λουκάνικα τοποθετώντας το μέσα στο κόψιμο του μαχαιριού και τέλος αφαιρούμε τα ξυλάκια-ανοξείδωτα σουβλάκια.
Θα είναι σαν γεμιστά λουκάνικα με ζύμη.
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα τρία.
Βάζουμε τα λουκάνικα περιμετρικά της ζύμης σαν στεφάνι (να ακουμπάει στα τοιχώματα του ταψιού).
Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην ζύμη μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και από πάνω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον.
Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε από το ταψάκι και κόβουμε σε κομμάτια.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr