Μια ξεχωριστή ομελέτα φούρνου με σπανάκι και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια πανεύκολη και λαχταριστή ομελέτα από τον αγαπημένο σεφ.

Συστατικά
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ ελαιόλαδο
80 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 μεσαία αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ ελαιόλαδο
80 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 μεσαία αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρίμαχου σκεύους (20*25 εκ.) και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
 Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
 Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι το σπανάκι να χάσει τελείως τα υγρά του.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος προσέχοντας να μην χαλάσουμε την κρούστα της φρυγανιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα στο σκεύος μας.  
Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά και τα αυγά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr