Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε τη δική του απάντηση στη.. Black Friday: Πεντανόστιμα σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα!

Μια εύκολη συνταγή για να γλυκάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας

Συστατικά
 

140 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/8 κ.γ. αλάτι
50 γρ. μέλι
200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
20 γρ ηλιέλαιο
100 γρ. χοντροκομμένα μακαντέμια
50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στρώνουμε ένα ταψάκι 20x20 με λαδόκολλα που να εξέχει από τα πλαϊνά του.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας με ένα θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 113 ° C.
Παράλληλα βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
Όταν φτάσει το μείγμα στην θερμοκρασία που θέλουμε το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι το μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε τα μακαντέμια και τα κράνμπερις και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε 80 κομμάτια 2 εκ. περίπου το κάθε ένα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr