Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει κότσι κρασάτο με λαχανικά για τις κρύες μέρες που έρχονται

Υλικά

 

Για 4 άτομα
1 κότσι χοιρινό περίπου 1½ κιλό
100 ml ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
Τοματοχυμό από 2 τομάτες
3 φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
750 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για αυτή την συνταγή

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το κότσι χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα από παντού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφαιρείτε το κότσι από την κατσαρόλα και προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το τοματοχυμό και προσθέτετε το κότσι, τα φύλλα δάφνης, το δενδρολίβανο και το κόκκινο κρασί.
Χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χοιρινό να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρετε σε πιατέλα με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί.

Who is who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr