Πασχαλινή συνταγή: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει Θεϊκό αρνίσιο καρέ με γλάσο μελιού -μέντας
Ιδαίτερες γεύσεις "παντρεύονται" για ένα πεντανόστιμο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ μέλι
1/2 φλ φύλλα μέντας, τεμαχισμένα
2 κ.σ. λευκό ξίδι
8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μέντα, το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αρνί και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές του καρέ.
Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή ολόκληρη τη νύχτα.
Αφαιρούμε το αρνί από το πυρέξ και κρατάμε τη μαρινάδα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το αρνί σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρινάδα, που έχουμε κρατήσει, σε μέτρια φωτιά και βράζουμε.
Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
Χωρίζουμε τα κομμάτια κρέατος και σερβίρουμε με τη συνοδεία μαρινάδας.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr