Αυτή η νέα pizza- tortizza που ξετρελαίνει τους Γάλλους: Δείτε πως θα τη φτιάξετε και εσείς- Ελαφριά & μοντέρνα
Η pizza tortilla που ονομάζεται και tortizza είναι η νέα πίτσα γκουρμέ που έχει ανάψει φωτιά στους foodies όλου του κόσμου.
Με βάση τορτίγια από σίκαλη ή καλαμπόκι είναι η ίδια που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μεξικάνικα fajitas.
Απλά βάζουμε ζαμπόν, τυρί, λαχανικά και την ψήνουμε σε χρόνο αστραπή, το πολύ 10' στο φούρνο.
Το γαλλικό Elle προτείνει μερικούς πρωτότυπους τρόπους για να φτιάξετε τη νέα τρέλα στο χώρο της εύκολης και γρήγορης γαστρονομίας.
Η πρώτη είναι με χούμους και λαχανικά και η άλλη είναι η κλασική μαργαρίτα με μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες και τριμμένο τυρί,αλάτι και πιπέρι.
Τη σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο μετά από 10' με βασιλικό.
Tortizza με καραμελωμένα λαχανικά
Καραμελώνετε σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες.
Προσθέτετε λίγο αρακά, αλάτι, πιπέρι και ξύδι. Στο τέλος προσθέτετε πάλι φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια.
Χρησιμοποιείτε ως βάση την tortizza σας και από πάνω προσθέτετε λιαστές ντομάτες, τυρί τριμμένο, μαύρες ελιές και μαύρες σταφίδες.
Τη βάζετε στο φούρνο για 10' στους 180 βαθμούς και όταν τη βγάλετε προσθέτετε ρόκα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr