Βίντεο: Η πιο εύκολη και γρήγορη πίτσα είναι εδώ! Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Σε μόλις 30 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την παρακάτω πίτσα, με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα light
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. άνηθο
Για την πίτσα
200 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
3 αβοκάντο
200 γρ. σολομό καπνιστό
φύλλα ρόκας
φέτες από 1 λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε αρχικά με ένα πιρούνι.
Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
Όταν το ζυμάρι σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας τότε είναι έτοιμο.
Προαιρετικά το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί αλλά αν βιαζόμαστε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επιτόπου.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, με διάμετρο 22 εκ., με μεταλλική λαβή για να μπορέσουμε να το βάλουμε στον φούρνο.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να έχει την ίδια διάμετρο με τον πάτο του τηγανιού μας.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και βάζουμε τη ζύμη.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την πίτσα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Μόλις γυρίσουμε την ζύμη μας και από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ξύλινο δίσκο μαζί με τον σολομό. Κόβουμε λίγες φέτες από λεμόνι και τις βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο, την βάζουμε πάνω στον ξύλινο δίσκο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε την πίτσα κάνοντας τον συνδυασμό της αρεσκείας μας.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…
Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.
Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr