Απίστευτο Trifle με καρύδα & μπανάνα του Δημήτρη Σκαρμούτσου - Δοκιμάστε το!
Μία εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας.
ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα αβγά, κρόκοι
1 φλ ζάχαρη
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
3 φλ κρέμα γάλακτος ελαφριά
2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο
1/4 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
2 κ.γ. + 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 φλ κρέμα γάλακτος πλήρης
1/2 φλ ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα βανίλιας, τριμμένα
6 μικρές ώριμες μπανάνες, σε φέτες
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε τους κρόκους για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσουν και να πάρουν κιτρινωπό χρώμα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά την ελαφριά κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε σταδιακά 1/4 από το μείγμα της ζεστής ζάχαρης στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των κρόκων στο υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Επιστρέφουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα καρύδας και 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για 2 περίπου ώρες.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα, τα τρίβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος πλήρης και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Σε διάφανα ποτήρια βάζουμε μία στρώση από τριμμένα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε φέτες μπανάνας, κρέμα και σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας, πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και σερβίρουμε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr