Τυρόπιτα κανταΐφι σε μία μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Έχουμε συνηθίσει την τυρόπιτα με το τραγανό φύλλο. Δοκιμάστε όμως αυτή την συνταγή και θα δείτε πως θα την λατρέψουν όλοι.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο αγελάδος Όλυμπος

1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)

350 γρ. τυρί χωριάτικο Όλυμπος

250 γρ. φέτα Όλυμπος

250 γρ. γραβιέρα Όλυμπος

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Όλυμπος

4 αυγά μέτρια

πιπέρι    

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι

Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.

Αφρατεύουμε - “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος

Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.

Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να "κάτσει" καλά πάνω στο ταψάκι.

Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 "φύλλα" και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι

Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C  και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr